Volg ons op Facebook

Teams

Hoe mensen in een team samenwerken is fascinerend. Maar hoe komt het nu dat de samenwerking soms stagneert? Merk je dat de samenwerking in jouw team niet optimaal is? Of loopt het goed maar zit er nog meer potentie in?

In 2001 ben ik mijn eigen onderneming gestart. Eerst draaide ik mijn bedrijf alleen, maar al gauw kon ik mensen aannemen.

Teamdynamiek is iets waar ik dan ook veel mee te maken heb gehad de afgelopen jaren.

Investeren in je team en in de individuen is naar mijn idee erg belangrijk omdat je team de basis is van je bedrijf. Een veilige basis creëren in je team, zorgt ervoor dat mensen samen verder durven groeien en uitdagingen aan durven gaan, in plaats van ze uit de weg gaan.

Elkaar opbouwende feedback geven op een manier dat de ander er ook wat mee kan en je diegene in zijn of haar waarde laat, een cultuur creëren waarin je elkaar kunt en durft aanspreken, waarin mensen zichzelf en elkaar uitdagen om door te groeien en niet stil te blijven staan bij dat wat ze al weten en kunnen.

Het beste uit jezelf halen en daarmee uit je team en dus uit je onderneming. De fundering zo stevig neerzetten zodat je er verder op kunt bouwen met je bedrijf.

Verlangen omzetten naar resultaat.

In een groeiend bedrijf zie je ook vaak dat de taakverdeling niet helder genoeg is, waardoor er verwarring en frustratie ontstaat. Hier samen naar kijken, kan heel verhelderend werken waardoor je verder kunt.

En soms werkt het minder prettig doordat het stagneert en je meer met het “gedoe” binnen het team bezig bent met z’n allen, dan waar je eigenlijk mee bezig moet zijn. Ook dan is het goed om hier samen naar te kijken.

Ik word regelmatig gevraagd om voor teams trainingen of workshops te geven, maar ook bij een teambespreking aanwezig zijn of eens observeren binnen een team kan hier onderdeel van zijn. Door een oriënterend gesprek kan een aanbod op maat gemaakt worden.

 

Is jouw team ook toe aan die verdieping of die volgende stap?

Dan is het tijd voor verandering
Omdat je ondernemen niet op school leert.
>