Ontmoet onze huurders

Iris Colijn

Iris Colijn (30) geeft Peptalks aan Millennials. Zelf worstelde ze met zo ongeveer alle Millennial struggles: fear of missing out, prestatiedruk, perfectionisme, keuzestress, met uiteindelijk een burn-out als gevolg. Lange tijd kende ze een gigantisch verantwoordelijkheidsgevoel en kon ze maar moeilijk nee zeggen. Nu is Iris inmiddels kersverse moeder van dochter Lianne en geeft ze haar ervaring en kennis door middels Peptalks en Talenttrainingen.


Vanuit haar voormalige rol als Talentmanager en als gecertificeerd coach helpt ze 20ers en 30ers die vastlopen: “Ze komen op een punt in hun leven dat ze wel hulp willen, maar soms nog niet duidelijk aan kunnen geven wat voor hulp. Dat eerlijk uitspreken is vaak al een struikelblok. Geleefd worden, op spanning staan, alle ballen hooghouden, dat voelt niet fijn. Millennials lopen rond met vragen als: Is dit nu alles? Ben ik wel gelukkig? Het resulteert vaak in vermoeidheid en overmatig piekeren.”


Iris geeft inzicht en concrete handvatten, lange coaching trajecten zijn niet altijd nodig: “Niet alleen maar praten en tegenover elkaar zitten maar juist bewegen en doen. Bijvoorbeeld door Peptalks in de buitenlucht. Een inzicht uit één Peptalksessie kan soms genoeg zijn. Ligt het patroon dieper? Dan gaan we minimaal zeven sessies aan de slag. We kijken samen welke wijzigingen jouw onderliggende patroon nodig heeft om daar te komen waar je wil zijn.”


Ze ziet mensen veranderen: “Meer levenslust en grote stappen in persoonlijke ontwikkeling. Er komt ruimte voor leuke dingen: een nieuwe relatie of nieuwe baan. Iemand is zelfs 15 kilo afgevallen! Puur omdat ze een reset krijgen in hun hoofd.” Lachend: “Maar dat gaat niet in één sessie hoor haha…”


Je kan Iris volgen via @iriscolijnpeptalks

Stéphanie de Geus

Stéphanie de Geus (34) helpt ondernemers met het schrijven van content, het maken van e-mail funnels en ondersteunt bij alle technische uitdagingen die daarbij komen kijken. Het maakt niet uit wat voor bedrijf je hebt maar er is één belangrijk criteria waaraan je moet voldoen om met Stéphanie samen te werken: “Dat je passie hebt voor je vak. Met je hele ziel en zaligheid het zó leuk vinden om je werk te doen, dán ben je mijn ideale klant.”

Ze werkt graag met ZZP’ers en kleine bedrijven: “Dat past bij mij. Deze ondernemers lopen er tegenaan dat ze moeite hebben met hun zichtbaarheid. Soms help ik ze alleen bij het technische stuk daarvan maar regelmatig ondersteun ik ook bij het daadwerkelijk verwoorden van hun missie. Ze denken dat hun verhaal niet boeiend is. Door de teksten voor ze te schrijven, kan ik laten zien dat ze wel degelijk een interessant verhaal te vertellen hebben.”

En dat schrijven, kan ze. Stéphanie werkte 16 jaar als journalist, blogger en (hoofd)redacteur in binnen en buitenland: “Het is een opluchting voor mensen dat ze het zelf niet meer hoeven te doen. Vooral het inrichten van funnels en het technische stuk dat daarbij komt kijken. Door dat over de schutting te kunnen gooien bij mij, krijgen ze meer tijd om te doen waar ze goed in zijn. Zo hoeven ze zich niet meer bezig te houden met randvoorwaarden.”

Tot slot hebben we het nog kort over haar andere passie, fotografie: “Ja, dat vind ik zo leuk om te doen en het combineert prachtig met het schrijven van content. Daar hebben mensen natuurlijk ook foto’s bij nodig. Ik heb een totaalpakket daarvoor samengesteld. Een interview waar een blogposts en een aantal social media posts uit volgen. Foto’s erbij en ze zijn klaar om te gaan!”

Anita Jakobs

Anita Jakobs (42) is Virtual Business Manager. Ze helpt bedrijven in zowel de adviserende als ondersteunende rol om meer structuur aan te brengen in hun bedrijf. Resultaat? Letterlijk meer tijd en vooral: rust in je hoofd.

“Regelmatig lopen ondernemers vast in hun werkzaamheden. Ze worden geleid door telefoontjes, mails en andere afleidende prikkels en halen daardoor niet de door hen gewenste doelen. Ik adviseer dan op het gebied van procesoptimalisatie. We brengen structuur en een heldere planning aan, waardoor klanten zelf weer verder kunnen.”

Maar er komen ook klanten bij Anita die dagelijks werk uitbesteden: “Dan neem ik bijvoorbeeld de volledige communicatie van de klantenservice en e-mailbeheer over. Ik maak de planningen en bewaak deze voor het team. Ook de communicatie naar buiten toe beheer ik via social media en de website. Zo fijn om daar ook je creatieve kant te kunnen laten zien. We werken voornamelijk online maar zien elkaar zo nu en dan face to face. Dat maakt het online samenwerken een stuk gemakkelijker!”

Anita werkt graag met creatieve ondernemers als illustrators, fotografen, coaches: “Ik zie het nog te vaak gebeuren dat bedrijven mails rustig een week laten liggen, waardoor een opdracht soms alweer aan iemand anders is gegund. Zo zonde! Door meer structuur aan te brengen kunnen ze zich weer focussen op hun kernactiviteiten, datgene waarom ze ondernemer zijn geworden. Samen tillen we hun bedrijf naar een hoger niveau.”

Zelf vindt Anita haar rust in de natuur: “Het liefst door een lekkere wandeling te maken. Daar laad ik op om vervolgens weer gedreven mee te kunnen denken met mijn fijne klanten.”

Debbie Schouten

Debbie Schouten (47) is sinds 10 jaar Levensloop(baan)coach en begeleidt mensen die te maken hebben met een, door omstandigheden, veranderend toekomstbeeld: “Dit kan zowel persoonlijk als werk gerelateerd zijn. Zingeving is de rode draad.”

Zelf wilde ze de kunstacademie doen, maar luisterde naar mijn ouders en koos voor een opleiding waar werk te vinden was: “Ik kwam bij de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening terecht, alleen kon ik na mijn afstuderen niet aan de slag met de doelgroep waar ik graag mee wilde werken. Ik was te jong en ben toen in de kinderopvang gerold. Na jaren zoeken ontdekte ik waar ik goed in ben én blij van word. Het kwartje viel: ik ben loopbaancoach!”

Inmiddels richt Debbie zich op het vergroten van iemands persoonlijk leiderschap: “Bij tegenslag, zoals baanverlies, moet je terug naar de basis. Voor mij was dat de wens om moeder te worden, die niet is ingevuld. Je gaat dan terug naar de kern: wie ben ik, wat is belangrijk voor me en welke tools heb ik al in mijn rugzak? Als je dat weet, kan je de keuzes maken die goed voor je zijn.”

Debbie geeft een mooi voorbeeld: “Ik herinner me nog goed een vrouw van een jaar of 40 die heel lang in een soort gouden kooi bij een groot bedrijf had gewerkt. Door een faillissement verloor ze haar baan. Ze had een positieve vibe, wilde graag verder maar zag het even helemaal niet meer. Vragen als: wie ben ik nu eigenlijk en waar word ik gelukkig van, daar had ze geen ervaring mee. Ze is nu uiteindelijk in een baan terecht gekomen waar ze veel minder verdient maar wel helemaal happy is.”

Enthousiast en met volledige aandacht praat Debbie graag met je over het verleden, heden en vooral de toekomst: “Door in de actiestand te stappen, ga je daadwerkelijk verandering teweeg brengen. Er kunnen dingen gebeuren die niet leuk zijn en het leven zwaar maken. Toch heb je altijd weer opnieuw de keuze om voor jezelf en voor het leven te kiezen. Zelf ben ik nu aan het onderzoeken hoe ik vrouwen kan helpen die, net als ik, geen moeder zullen worden. Het is spannend en ik voel me kwetsbaar maar ik ben er aan toe om die weg te bewandelen.” 

Monique

Monique (40) volgde van jongs af aan haar eigen pad: “Waar iedereen rechts ging, ging ik links. Vanaf mijn 18e heb ik veel in het buitenland gewoond, gestudeerd en gewerkt. Ik woonde onder andere in Spanje, Amerika en Engeland. Daarna wilde ik studeren in Den Haag maar door een stapavondje in Groningen is dat plan omgegooid. Ik realiseerde me wat voor gave studentenstad Groningen is en schreef me in voor de studie communicatie.”

Onderdeel van haar studie was een buitenlandjaar: “Ik wilde graag goed Spaans leren en heb toen eerst in Mexico stage gelopen en daarna in Peru gestudeerd. Allemaal in het Spaans. Voor de liefde ben ik vervolgens naar Maleisië vertrokken.”

Na de periode in Maleisië kwam Monique er achter dat ze zichzelf kwijt was geraakt: “Ik ben een kameleon, vind heel veel dingen leuk en pas me snel aan. Je hoort mij alleen als ik iets echt niet wil of juist geweldig vind. Toen ik terug kwam in Nederland, kwam ik in ‘de echte wereld met echte banen’. Waar mijn grenzen lagen en die kunnen aangeven, was moeilijk voor me. Ik zocht antwoorden in het vinden van de juiste baan of het perfecte huis maar kwam erachter dat ik die zo gewenste erkenning en voldoening uit mezelf moest halen. Intern.”

Nog steeds is ze bezig met een mooie persoonlijke ontwikkeling: “Dat blijft altijd doorgaan. Op dit moment ben ik bezig mijn eigen bedrijf, de Truly Feel Good Academy, op te bouwen. Ik coach vrouwen door middel van de online academie zodat ze zelfliefde en acceptatie ervaren. Ze leren vanuit een innerlijk weten en vol zelfvertrouwen levenskeuzes te maken. Ik geef tools waarmee ze hoofd en hart in een lijn kan brengen.”

Monique werkt vaak met vrouwen die creatief, veelzijdig, analytisch én een gevoelsmens zijn: “Juist die combinatie van factoren maakt je stressgevoelig. Je schiet makkelijk van een hoge naar een lage energie en andersom. ‘De balans vinden’ is vaak een zoektocht zonder einde. Het streven daarnaar, geeft een gevoel van falen. Ik geloof er meer in om te leren omgaan met deze flow in plaats van te streven naar die heilige, rechtlijnige balans.”

Heleen Barkema

Heleen Barkema (50) is eigenaresse van Keuzecoach en begeleidt met haar team jongeren in Noord Nederland bij het maken van een passende studiekeuze. Uniek is dat ze niet met testen werken maar gebruik maken van gesprekstechnieken en opdrachten: “Zo leren de aanstaande studenten wat er komt kijken bij het maken van keuzes. We merken dat er vaak veel dingen spelen: verwachtingen vanuit de maatschappij, vanuit ouders en ook social media die veel druk erop legt. We willen eigenaarschap aanleren, de leefwereld erbij betrekken en omgevingsbewustzijn creëren.”

Nadat Heleen zelf het VWO had doorlopen, was de universiteit een logische vervolgstap: “En dat ging vervolgens voor geen meter. In gesprek met een studiekeuzeadviseur kreeg ik te horen: “Wat doe jij eigenlijk op de universiteit, dat past helemaal niet bij jou!” Dat vind ik een mooie metafoor: Passend mag met hoofdletters en een uitroepteken geschreven worden als kernwaarde van ons bedrijf.”

11 jaar geleden begon Heleen als eenpitter, inmiddels is haar bedrijf uitgegroeid naar Keuzecoach & Co: “We zijn heel breed bezig met het keuzeproces en daardoor komen er soms best wel wat dingen naar boven. We kijken naar de leefwereld van de jongere. Hoe zit hij of zij in zijn vel? Er zijn veel meer zaken die invloed hebben op of een keuze een succes wordt of niet en bovendien maak je niet zichtbaar door het doen van een studiekeuzetest. Het team is daarom uitgebreid met een aantal experts, o.a. op het gebied van traumaverwerking, familiesystemen, faalangst maar ook wanneer een ouder bijvoorbeeld ziek is.”

Zonder teveel inhoudelijk (online) te willen delen, geeft Heleen aan: “Mijn thuissituatie was als tiener liefdevol maar niet altijd stabiel. Juist tijdens mijn studiekeuzetraject kreeg ik een heel wijs advies: praat erover. De begeleiding die ik toen heb gekregen, heeft in die onzekere leeftijdsfasen pittige studietijd voor mij een wezenlijk verschil gemaakt om goede keuzes te kunnen maken. Als je niet lekker in je vel zit, blijf er niet mee lopen. Ik vind het ontzettend waardevol en dankbaar werk om er op deze manier ook te kunnen zijn voor de jongeren van nu.”

>