Durf jij te zeggen: niet goed, dubbel je geld terug?

Als ondernemers ontkomen we er niet aan: verkopen.


Veel mensen vinden het stiekem een vies woord of voelen er (een beetje) weerstand bij.
Maar, waarom eigenlijk? Verkopen is een essentieel onderdeel van ondernemen en... je kunt niet zonder als je uiteindelijk wilt leven van datgene wat je het liefste doet!

Het is ook niet zo dat je mensen geld afhandig maakt met iets waar ze niets aan hebben, toch?

Of is dat wat je voelt bij jouw aanbod?


Heb je dan wat extra marktonderzoek te doen zodat je beter een brug kunt slaan tussen jouw aanbod en waar jouw klant blij van wordt?
OF weerspiegelt het (deels) hoe je denkt over jezelf en zitten er laagjes onder die aangekeken mogen worden?

Verkopen is in principe een skill wat je kunt leren m.b.v. boeken, online trainingen en workshops. Natuurlijk pikt de een het iets sneller op dan de ander. Maar, het is voor iedereen te leren 😊.

Vol zelfvertrouwen achter jouw talent, bedrijf en aanbod staan? Dat kan soms een lastiger verhaal zijn. 
 
Daar hebben Lotte / @whatsyourstory_nl en ik het over in aflevering #261 van onze Straalangst podcast: 

"Durf jij te zeggen niet goed, geld terug?" 


Wanneer (startende) ondernemers hiermee worstelen, vind ik het als systemisch coach interessant om verder te kijken.
Welke overtuigingen schuilen er in jou, waardoor je dit stuk lastig vindt? Welke normen en waarden zijn er meegegeven vanuit het familiesysteem waarin je bent opgegroeid? En, helpen ze je vooruit of belemmeren ze jou in wat je wilt doen?

Ik weet dat veel mensen nu vakantie vieren. Misschien heb jij jouw werk ook even op pauze gezet terwijl je heerlijk geniet van zon, zee en strand (lekker blijven doen natuurlijk 😃)

Maar, áls jij je herkent in dit stuk, beluister dan vooral even deze
nieuwste podcastaflevering.

We spraken o.a. over de marketing kant waar Lotte onwijs sterk in is én het systemische stuk waarin ik me natuurlijk thuis voel. Beide heb je nodig om vol vertrouwen en zonder schaamte een goed salesgesprek te voeren en om voor jouw eigenwaarde te gaan staan 💛.


Veel luisterplezier gewenst!


Ps: Houd jij jezelf vaak tegen met vragen als: ben ik wel goed genoeg? Of: wat zouden m'n vrienden of familie hiervan vinden?

Mail mij op paula@businessenzo.nl of bel / app naar 06-54696739. Het hoeft je niet langer te belemmeren in hoe je het liefst jouw leven zou leiden. 

Als je het zat bent dat de stemmetjes in jouw hoofd je regelmatig tegenhouden, zakelijk of in jouw privéleven, ga ik graag met je aan de slag. 

Met systemisch werk duiken we achter de oorsprong van die gedachten en de niet helpende gedragspatronen die eruit voorkomen. We duiken o.a. in jouw familiesysteem om te ontdekken welke plek jij in nam en nog steeds in hebt genomen. 

Van daaruit zijn er (on)bewust enkele normen en waarden en leefregels meegegeven, die wellicht niet passen bij wie jij bent en waar jij gelukkig van wordt.

Ik help je weer terug te komen bij wie jij in de kern bent, zodat je keuzes gaat maken die passend zijn voor JOU.


>