Help, ik weet het even niet! Zo haal je kracht uit je netwerk.

Help! Ik weet het even niet! Zo haal je kracht uit je netwerk.

Hoe kijk jij tegen netwerken aan? En... ben jij je ervan bewust hoe groot jouw netwerk al is of wie er allemaal in zitten? En, wat een netwerk je kan brengen?

Als (startend) ondernemer ben je er vaak maar druk mee: het uitvogelen van jouw aanbod, het vinden van klanten en de to do’s die je elke dag weer afstreept... Of je worstelt even met onvermijdelijke obstakels waardoor je met jouw handen in het haar zit.

En… ga je het dan allemaal alleen uitzoeken óf durf je uit te reiken naar de mensen in jouw netwerk?

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder 💛..
Dat is iets waar ik áltijd in heb geloofd. Mijn warme netwerk is goud waard. Natuurlijk omdat klanten me vaak weten te vinden vanuit dat netwerk. 

Maar vooral omdat ik het fijn en waardevol vind om terug te kunnen vallen op een ander. Om ook te kunnen zeggen: ‘Ik weet het even niet meer.... Wil je eens met me meedenken?’ 

Veel mensen zien tegen het netwerken op omdat ze er een bepaald beeld bij hebben: het ongemakkelijk in een hoekje staan tijdens een stoffige bijeenkomst, met de visitekaartjes in de hand en jouw pitch in je hoofd, áls je het dan al goed weet over te brengen…

Of ze denken aan alle verzoekjes die ze krijgen om ‘een keer samen een bakkie te doen’ ☕. Waarbij ze zich afvragen wat de oprechte intentie is van de ander. Wat komen ze brengen, of is het vooral met het idee om iets te halen? Wat op zich niet erg hoeft te zijn als ze daar vooraf open en eerlijk over zijn!


Maar het kán leuker en het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Dit bespreken Lotte van What's your story en ik in onze gezamenlijke Straalangst podcast. In deze aflevering hoor je:
- Wat voor ons fijn werkt als het gaat om netwerken en verbinding zoeken met gelijkgestemden.
- Hoe je kunt reageren op alle verzoekjes om koffie te drinken.
- Hoe je jouw netwerk inzet om lastige obstakels te overkomen of een stapje richting jouw droomdoel te zetten.
- Hoe je zorgt voor gelijkwaardige relaties en échte verbinding waarbij je elkaar oprecht ook iets gunt.

🎧 Je beluistert ‘m via
op deze pagina, waar je ook alle eerder opgenomen podcasts terug vindt.

Fijn weekend 💛!


Liefs, Paula

Ps: lijkt het je leuk om een keer aan te haken bij een gezellige netwerkborrel waar een ieder gewoon zichzelf kan zijn? En ben je nieuwsgierig naar ons mooie plek hier op 't Suikerterrein? Stuur me een mail naar paula@businessenzo.nl, dan hou ik je graag op de hoogte 🥂🍹!


De foto is gemaakt door Mariska de Groot 


Ps: Voel je dat jouw denkpatronen je weinig verder helpen (privé en/of zakelijk)? Durf je het aan om de laagjes eraf te pellen zodat we bij de oorsprong komen hiervan én je weer tot de kern komt van wie JIJ bent? Stuur me gerust een berichtje naar paula@businessenzo.nl. Als systemisch coach reis ik graag een stukje met je mee!>