Wanneer mag jij jezelf expert noemen, van jezelf?

Wanneer mag jij jezelf expert noemen van jezelf? 


Nog even een opleiding hier.... dan nog een jaartraject daar. In de kast liggen tig boeken over alle aspecten van het ondernemerschap. Jouw Instagram feed vult zich dagelijks met inspirerende berichten & tips van experts die al 'zijn' waar jij naartoe werkt…. Elk bericht sla je op, onder het mom van: handig voor later ;-).

Jouw hoofd vult zich met meer en meer kennis (+ inspiratie).

En toch.... voel jij je nog steeds niet klaar om te starten met jouw onderneming / droombaan.

Toch vind je het spannend om voor jouw nieuwe droom te gaan staan, óók naar de buitenwereld toe. Misschien weet je door alle informatie ook niet eens meer waar of hoe je moet beginnen…


Ok, STOP.

Tijd om even uit te zoomen… Tijd om jezelf af te vragen waarom jouw drang naar meer kennis je belemmert om in beweging te komen.

Is het volgen van een studie een absolute must voor je iets mag / kunt doen (je wilt bv. arts worden)?

OF kan het zijn, (en dit is wat ik vaker tegenkom als business- en persoonlijke coach) dat jij het verzamelen van meer kennis stiekem tussen jou en jouw droom plaatst?

Omdat je op het punt staat iets nieuws te proberen en je dit enorm spannend vind? Omdat je niet weet hoe dat zal uitpakken? Omdat je bang bent dat je nog niet genoeg weet? Allereerst is dat ook helemaal ok hè? Om dat te voelen...

Maar onthoud dit: met de kennis en (LEVENS)ERVARING die je nu al in huis hebt, weet én ben je al meer dan genoeg om anderen te helpen. Sterker nog, hoe zonde is het dat ze jouw hulp mislopen, omdat jij je verstopt ;-).

Je hoeft niet alles te weten. Begin gewoon datgene te DOEN waar je blij van wordt.

Laat het verdiepen van jouw kennis een aanvulling zijn op wat je al weet, zodat je anderen beter kunt helpen.

Maar laat het absoluut geen VOORWAARDE zijn om überhaupt te mogen beginnen van jezelf. The world needs YOU.

Liefs, Paula


PS: Dit onderwerp bespreken Lotte en ik ook tijdens aflevering #249 van onze Straalangst Podcast (met heel toepasselijk dezelfde titel als deze blog :-)).

Klik hier om 'm te beluisteren en stuur me zeker een berichtje om te laten weten wat je ervan vond!


>