Familieopstellingen in Groningen

Hoor je erbij of zet je jezelf buiten de groep?

Welke plek neem jij in, in een groep (bv. vrienden, collega’s, familie)?
Sta je op de voorgrond en meng je jezelf gemakkelijk in het gesprek? Of plaats je jezelf (bewust of onbewust) naar de achtergrond? Er zelfs iets buiten? 

Ben je op dat moment oprecht tevreden en blij met die plek? Of merk je dat je in conflict komt met jezelf ? Omdat jij jezelf veilig wilt houden (en dus kleiner maakt) maar tegelijkertijd verlangt om gehoord te worden en om in verbinding te zijn met anderen ? Ligt dat vooral aan de anderen of zijn er ook stapjes die jij zelf kunt zetten?

In de nieuwste aflevering van onze Straalangst podcast praten Lotte Gerland en ik over groepsdynamiek. Als systemisch coach vind ik het zo interessant om tijdens een training te zien welke plek een ieder inneemt en wat de impact hiervan is op de groep én op het individu. 

Wanneer je regelmatig kiest voor dat plekje buiten de groep, is dít misschien een mooie uitnodiging om te onderzoeken waarom dat zo is.  Zeker als het voor wrijving zorgt, in jezelf maar bv. ook met de mensen om je heen!

Klik hier om de podcast te beluisteren.

Aan het einde van ons gesprek vertelt Dorinda hoe zij de Straalangst tweedaagse vond en wat het haar heeft gebracht!

P.s.: Wil je voelen hoe het is om jouw plek in te nemen? Er zijn nog een paar laatste plekjes vrij voor de Straalangst tweedaagse op 28 en 29 mei.

Het wordt weer een geweldige tweedaagse die, elke keer weer, veel los maakt bij onze deelnemers en bij ons. Durf jij de controle los te laten en écht de verbinding met jezelf op te zoeken? Wil jij je laten verrassen door ons, door de andere deelnemers maar bovenal door jezelf? Kom naar de Straalangst tweedaagse in mijn nieuwe pand op het fantastische Suikerterrein!

Je vindt hier meer informatie over de training en, je mag mij altijd even een berichtje sturen (paula@businessenzo.nl) als je nog vragen hebt: 

Liefs, Paula.

 

>