Moeiteloos werken… Hoe doe je dat?!

Hoe kun je jouw werk of onderneming zo inrichten, dat het moeiteloos voelt?


Zodat je niet het gevoel hebt leeg te lopen op alle ballen die je ‘moet’ hooghouden? Lotte en ik bespraken hoe dit er voor ons uit ziet in onze laatste aflevering van de Straalangst Podcast.

Voor wie Lotte trouwens nog niet kent, zij is het gezicht achter What's Your story, haar bedrijf waarmee ze ondernemers en freelancers begeleid om hun persoonlijke en business verhaal in te zetten voor de marketingcommunicatie in hun bedrijf. Ze is een geweldige Business Storyteller, enthousiast 'podcaster' én mijn business buddy met wie ik moeiteloos samenwerk. We organiseren samen o.a. onze Straalangst tweedaagse!

Podcast Straalangst Paula Dillema

Weer even terugkomend op het onderwerp 'moeiteloos werken':

MENSEN VRAGEN ME WELEENS: ‘HOE DOE JE ALLES WAT JE DOET?’.

Ik run een coachingspraktijk en geef regelmatig trainingen (door het hele land) in opdracht van verschillende bedrijven. En, daar is sinds december vorig jaar ook nog mijn floatcentrum Floaten & Zo bijgekomen. Daarnaast heb ik een gezin met 2 lieve kids én een hond die allemaal mijn aandacht en liefde nodig hebben!

Dus, ik snap de vraag helemaal haha, al voelt het voor mij persoonlijk niet als veel.

En, waarschijnlijk is dit niet het antwoord wat je zoekt maar: het is vooral een gevoelskwestie.

Ik weet / voel (na 20 + jaar ervaring als ondernemer en nog meer levenservaring als 'mens') precies wanneer ik vanuit flow werk en wat ik ervoor nodig heb om dat te doen. Dat heeft deels met je kernwaarden te maken, waarover ik eerder deze blog schreef.

Om op dat punt van weten en voelen te komen, ging er een hele ontdekkingsreis aan vooraf, waarbij hier en daar echt weleens een verkeerde afslag werd genomen.

Maar juist door af en toe te verdwalen of op een verkeerde ‘plek’ terecht te komen, kreeg ik de inzichten die ik nodig had om beter, handiger en fijner te werken.Verwar moeiteloos trouwens niet met geen moeite doen. Uiteindelijk voel je echt het verschil wanneer jij je, na een dag hard werken, moe maar voldaan op de bank ploft óf wanneer je compleet uitgeblust bent en je steeds meer tijd nodig hebt om te herstellen.

Heb je een keer een beslissing gemaakt die verkeerd uitpakte, omdat het niet paste bij wie je bent en wat jij belangrijk vindt (jouw kernwaarden)? Wees mild voor jezelf en bedank de inzichten die je toch een stap dichterbij jezelf hebben gebracht! 

Uiteindelijk ben je een uniek persoon met unieke wensen, motivaties en talenten. Geef jezelf de tijd en toestemming om te ontdekken wat wel en niet werkt voor je. Durf wat vaker te zakken naar het gevoel i.p.v. alles vanuit het hoofd te willen bedenken. Zo pik je signalen die voortkomen vanuit jouw intuïtie beter op!

In onze podcast komt ook het proces rondom de opening van Floaten & Zo voorbij. Dat het zo hard zou lopen, direct vanaf de start? Dat kwam niet in me op! Helemaal geweldig natuurlijk maar ook lastig omdat enkele persoonlijke kernwaarden van mezelf (zoals vrijheid) in het gedrang kwamen. Ik had daardoor al snel keuzes te maken. Hoe ik daarmee omging en wat ik anders heb ingericht om het weer moeiteloos (en leuker) te maken, deel ik in de podcast. 

We hopen je met deze aflevering te inspireren om jouw werk of onderneming in te richten zodat het werken moeiteloos voelt. Of je nu in loondienst bent of een eigen bedrijf hebt!

Je beluistert de podcast hier!


Ik zou het tof vinden om te horen wat je ervan vond, laat je het me weten in de comments?


Liefs, Paula.
>