Werkplek in Groningen

Voordelen van een werkplek buitenshuis

Dus je bent ondernemer? Dan ben je ongetwijfeld ontzettend druk en heb je van alles aan je hoofd. Misschien is een kantoor nog een te grote stap voor je, maar is elke dag thuiswerken ook niet je ding. Een werkplek buitenshuis kan de oplossing bieden.

Thuiswerken kent namelijk nadelen en die kun je er soms als ondernemer niet bij hebben. Meestal heeft dit te maken met afgeleid raken en werk en privé niet meer kunnen scheiden. In onze blog over thuiswerken zat zijn gaan we daar dieper op in.

Je zult er lezen over een aantal nadelen, maar nog veel belangrijker, een aantal superhandige tips om het thuiswerken dragelijker te maken.

Maar als het niet meer lukt, dan kan een werkplek buitenshuis ook een uitkomst bieden. Daarover meer in deze blog.


De voordelen van een werkplek buitenshuis


Een werkplek buitenshuis hebben heeft een aantal voordelen. De fijnste daarvan is natuurlijk je werk- en woonplekken van elkaar te kunnen scheiden, maar er zijn nog veel meer.


Klanten ontvangen


Soms is het nodig om klanten te ontvangen. Waar ga je dit doen wanneer je geen kantoor hebt? Je kan kiezen voor een horecagelegenheid, maar als er gevoelige zaken besproken moeten worden is dit ook niet de oplossing.

Wanneer je een werkplek hebt in een co-working space is er vaak ruimte om je klanten te ontvangen in een fijne en professionele omgeving. Dit wekt een goede indruk en kan je vaak meer business opleveren dan een thuisontvangst.


Een paar rondjes sparren


Een co-working space deel je met zzp’ers, ondernemers en freelancers. Veel van hen hebben in jouw schoenen gestaan, en dat heeft zo z’n voordelen.

Wanneer je tegen een probleem aanloopt, is er vaak wel iemand die dat zelfde probleem gehad en overwonnen heeft. Dit kan tot handige inzichten en advies leiden en scheelt jou een hoop tijd om het allemaal zelf uit te vogelen.

Met de tijd en het geld dat je hiermee bespaart kun je investeren in sneller groeien en meer klanten helpen.

Meer nieuwe klanten door een groter netwerk


Wist je dat freelancers de meeste klanten via andere freelancers en ondernemers?

Dat komt omdat het heel makkelijk en vertrouwd is om iemand te verwijzen naar iemand die je goed kent. Wanneer je je netwerk uitbreidt door ook te gaan werken in een co-working space krijg je ook de kans om meer klanten te vinden via andere ondernemers.

Zelfs in onze digitale wereld is mond-tot-mot nog steeds een van de meest waardevolle vormen van marketing. 


Bespaar op je kosten


Dit klinkt misschien gek, want is een werkplek geen investering?

Ja, dat klopt. Maar het helpt je wel wanneer je op de kosten moet letten. Denk er maar eens over na. Wanneer je elke dag 8 uur in een cafe zit, hoeveel kopjes koffie en thee en hartige snacks bestel je dan?

Meestal komt er om het uur weer een ober langs die je vraagt “Wilt u nog wat drinken?”. Natuurlijk kun je wel een keertje nee zeggen, maar hou je dat een dag vol? Per dag zul je ongemerkt al snel een paar tientjes kwijt zijn aan eten en drinken.

Wanneer je in een co-working space werkt, zijn koffie en thee vaak gratis. Dat helpt je ontzettend wanneer je op de kosten let.


Geen overlast


Thuis of in een café kan het vaak rumoerig zijn en raak je snel afgeleid. Dat komt je productiviteit natuurlijk niet ten goede. In een co-working space is iedereen gekomen zijn met dezelfde gedachte:

Focus op werk en productiviteit


Daarom heb je daar geen overlast van twee vriendinnen die uitgebreid hun dubbeldate van gisteravond bespreken, of de dagjesmensen die je prachtige stad komen bewonderen. Het is er rustig en je komt volledig toe aan je werk.


Werk- en flexplekken in Groningen bij Business & Zo


Ben jij op zoek naar een flexplek of werkplek in Groningen? Bij Business & Zo vind je fijne plekken in een rustige omgeving met fijn licht en veel groen.

We hebben ook vergaderruimtes die geschikt zijn voor presentaties, trainingen en klanten ontvangen.

Daarnaast vind je er veel kansen om je netwerk uit te breiden en te sparren met andere ondernemers. Kom gerust een keer langs om het werken bij ons te proberen. Of kijk voor een sfeerimpressie op onze Facebook pagina.

Maak wel eerst een afspraak via onze website. Dat kan heel gemakkelijk via de flexplek en werkplek pagina’s.

>